Tafsquare logo
menu

Schilder Nederland

Waar heb je een schilder nodig ?

Vergelijk offertes van professionals in uw omgeving

Schilder

Lijst van de beste schilders bij u in de buurt

Resultaten bijgewerkt op

Fjnbouw

Amsterdam

(0 bericht)
Avatar

done Minder dan 5 jaar van ervaring

 

Schilder
Een offerte aanvragen
Hazem Qweder

Lelystad

(0 bericht)
Avatar

done Minder dan 5 jaar van ervaring

 

Schilder
Een offerte aanvragen
Klussenbedrijfbedel

Amsterdam

(0 bericht)
Avatar

done Meer dan 20 jaar van ervaring

 

Schilder
Een offerte aanvragen
A.Gruia Bouw&Montage

Den Helder

(0 bericht)
Avatar

done Meer dan 5 jaar van ervaring

 

Schilder
Een offerte aanvragen
Sâk

Den Helder

(0 bericht)
Logo Tafsquare

done Minder dan 5 jaar van ervaring

 

Schilder
Een offerte aanvragen
Klus En Sv Bedrijf

Den Haag

(0 bericht)
Avatar

done Meer dan 20 jaar van ervaring

 

Schilder
Een offerte aanvragen

Vind een gratis professional online

Ontvang en vergelijk offertes van 5 professionals uit uw regio.

Struijk Totaalonderhoud

Leiden

(0 bericht)
Avatar

done Meer dan 10 jaar van ervaring

 

Schilder
Een offerte aanvragen

done Minder dan 5 jaar van ervaring

 

Schilder
Een offerte aanvragen
K.I.J Projects

Voorschoten

(0 bericht)
Avatar

done Meer dan 10 jaar van ervaring

 

Schilder
Een offerte aanvragen
Momentumaannemingsbedrijf

Amsterdam

(0 bericht)
Logo Tafsquare

done Minder dan 5 jaar van ervaring

 

Schilder
Een offerte aanvragen
Klussenbedrijf A.M

Grootebroek

(0 bericht)
Avatar

done Minder dan 5 jaar van ervaring

 

Schilder
Een offerte aanvragen
Klussenmeester

Andijk

(0 bericht)
Avatar

done Meer dan 20 jaar van ervaring

 

Schilder
Een offerte aanvragen
« 1 / 27 »

Veelgestelde vragen aan onze schilders

Wat doet een schilder?

Een schilder in de bouwsector, ook wel bekend als een decoratieschilder, heeft een breed scala aan verantwoordelijkheden. Deze professional is deskundig in het mengen en aanbrengen van verf, evenals het voorbereiden van oppervlakken voor schilderwerk, inclusief behang. Ze werken op bouwplaatsen waar ze projecten coördineren en bijwerken, schattingen maken en de finishing touch aanbrengen met hun verfijnde solori-technieken. 

Om een succesvolle schilder te zijn, zijn enkele essentiële vaardigheden en kwalificaties vereist. Allereerst is een middelbare schooldiploma belangrijk. Hoewel een basisopleiding in kleurentheorie en verschillende afwerkingen nuttig is, kan training op de werkplek vaak voorzien worden.

Fysieke vaardigheden zijn ook cruciaal, omdat schilders ladders moeten beklimmen, zware apparatuur moeten dragen, en lange perioden staand moeten doorbrengen. Ze moeten nauwkeurig en attent zijn om oog te hebben voor detail tijdens het schilderen en om klanten te helpen bij het kiezen van de juiste materialen, waarbij uitstekende communicatieve vaardigheden van pas komen.

Wiskundige vaardigheden zijn eveneens belangrijk voor het berekenen van oppervlakten, tarieven en de benodigde apparatuur voor projecten. Een uitzonderlijk gevoel voor creativiteit stelt schilders in staat om kunstzinnige en esthetisch aantrekkelijke resultaten te leveren.

In het kort, een succesvolle schilder heeft een combinatie van technische expertise, fysieke behendigheid, communicatieve vaardigheden en een vleugje creativiteit nodig om te slagen in de bouwsector en schilderwerk.

Hoe kies je een goede huisschilder?

Het kiezen van de juiste huisschilder is essentieel om ervoor te zorgen dat je huis er mooi uitziet en goed wordt onderhouden. Hier zijn enkele waardevolle tips om je te helpen bij het vinden van een betrouwbare schilderservice die aan jouw behoeften voldoet:

 1. Vraag om aanbevelingen: Begin je zoektocht naar een huisschilder door aanbevelingen te vragen van vrienden, familieleden of buren. Persoonlijke ervaringen kunnen je een goed inzicht geven in de kwaliteit van het werk en de betrouwbaarheid van de schilder.

 2. Controleer online recensies: Lees online recensies en beoordelingen van huisschilders in jouw omgeving. Dit kan je een idee geven van de ervaringen van andere klanten en de reputatie van de schilderservice.

 3. Vraag om referenties: Aarzel niet om de huisschilder te vragen om referenties van vorige klanten. Neem contact op met deze klanten om meer te weten te komen over hun ervaring met de schilder en de kwaliteit van het geleverde werk.

 4. Controleer licenties en verzekeringen: Zorg ervoor dat de huisschilder over de juiste licenties en verzekeringen beschikt. Dit beschermt jou als klant en geeft aan dat de schilderservice professioneel en betrouwbaar is.

 5. Vraag om een schriftelijke offerte: Zorg ervoor dat je een gedetailleerde schriftelijke offerte ontvangt voordat het werk begint. Dit moet alle kosten, materialen en het tijdschema van het project bevatten.

 6. Vergelijk meerdere offertes: Neem de tijd om offertes van verschillende huisschilders te vergelijken. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de aangeboden diensten, garanties en materialen.

 7. Kijk naar ervaring en expertise: Informeer naar de ervaring van de schilders en hun expertise in verschillende verftechnieken en afwerkingen. Een ervaren schilder kan betere resultaten leveren.

 8. Vraag om garanties: Zorg ervoor dat de huisschilder garanties biedt op het geleverde werk. Dit geeft je gemoedsrust en verzekert je van eventuele herstellingen indien nodig.

Door deze tips te volgen, kun je een goede huisschilder selecteren die aan jouw verwachtingen voldoet en hoogwaardig schilderwerk levert voor jouw huis.

Wat zijn de kwaliteiten van een huisschilder in Nederland?

Een professionele huisschilder in Nederland moet beschikken over een scala aan kwaliteiten en vaardigheden om hoogwaardig schilderwerk te leveren. Hier zijn de belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten bij het kiezen van een kwalitatieve huisschilder:

 1. Technische expertise: Een goede huisschilder heeft uitgebreide technische kennis van verfsoorten, applicatiemethoden en afwerkingstechnieken. Ze begrijpen hoe ze oppervlakken moeten voorbereiden, verf moeten mengen en een gelijkmatige verflaag moeten aanbrengen voor een duurzaam resultaat.

 2. Nauwkeurigheid en oog voor detail: Kwalitatief schilderwerk vereist nauwkeurigheid en oog voor detail. Een goede huisschilder is in staat om strakke lijnen te schilderen, zonder morsen of verfspatten achter te laten.

 3. Kennis van kleurentheorie: Een huisschilder moet de principes van kleurentheorie begrijpen om de juiste kleuren te kiezen die passen bij de stijl en inrichting van het huis.

 4. Efficiëntie en tijdsbeheer: Een professionele schilder kan efficiënt werken en het project binnen de afgesproken tijd afronden zonder in te boeten aan kwaliteit.

 5. Communicatieve vaardigheden: Goede communicatieve vaardigheden zijn belangrijk om met klanten te kunnen overleggen over hun wensen en verwachtingen.

 6. Klantenservice: Een kwalitatieve huisschilder streeft naar uitstekende klantenservice en zorgt ervoor dat klanten tevreden zijn met het eindresultaat.

 7. Creativiteit: Schilderen is ook een kunstvorm. Een huisschilder met creativiteit kan unieke en esthetisch aantrekkelijke verfijningen toevoegen aan het huis.

 8. Fysieke behendigheid: Schilderen kan fysiek veeleisend zijn. Een goede huisschilder heeft de fysieke behendigheid om op ladders te werken en moeilijk bereikbare plekken te schilderen.

 9. Betrouwbaarheid: Een professionele huisschilder is betrouwbaar, komt op tijd opdagen en houdt zich aan gemaakte afspraken.

 10. Certificeringen en ervaring: Kijk naar certificeringen en vraag naar eerdere werkervaring om te verifiëren dat de huisschilder over de nodige expertise beschikt.

Bij het kiezen van een huisschilder in Nederland is het van belang om rekening te houden met deze kwaliteiten en vaardigheden. Een deskundige huisschilder met deze eigenschappen zal hoogwaardig schilderwerk leveren dat lang meegaat en de uitstraling van jouw huis verbetert.

Wat doet een huisschilder?

Een huisschilder is een vakman die verantwoordelijk is voor het schilderen en onderhouden van woningen en andere gebouwen. Hun taken omvatten een breed scala aan schilderwerkzaamheden die de esthetische uitstraling en bescherming van het huis verbeteren. Hier zijn de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van een huisschilder:

 1. Voorbereiden van oppervlakken: Voordat het schilderwerk begint, bereidt de huisschilder de oppervlakken voor door ze schoon te maken, te schuren en eventuele oneffenheden te repareren. Dit zorgt voor een glad en gelijkmatig oppervlak voor het aanbrengen van de verf.

 2. Kleuradvies: Een huisschilder kan klanten adviseren over kleurkeuzes en de juiste verfsoorten voor specifieke oppervlakken. Ze begrijpen de principes van kleurentheorie en kunnen aanbevelingen doen die passen bij de stijl en inrichting van het huis.

 3. Verf mengen en aanbrengen: De huisschilder mengt de verf indien nodig om de gewenste kleur te verkrijgen. Vervolgens brengen ze de verf gelijkmatig aan op de oppervlakken met behulp van kwasten, rollers of spuitapparatuur.

 4. Afwerkingstechnieken: Een professionele huisschilder is bedreven in verschillende afwerkingstechnieken, zoals het aanbrengen van een matte, glanzende of zijdeglans afwerking, afhankelijk van de voorkeuren van de klant.

 5. Bescherming en veiligheid: Tijdens het schilderproces neemt de huisschilder de nodige maatregelen om het omliggende gebied te beschermen en eventuele meubels of vloeren af te dekken. Ze werken ook veilig op hoogte met behulp van ladders, steigers of andere hulpmiddelen.

 6. Klantenservice: Een huisschilder communiceert met klanten om hun wensen en verwachtingen te begrijpen. Ze bieden een uitstekende klantenservice en zorgen ervoor dat klanten tevreden zijn met het resultaat van het schilderwerk.

 7. Onderhoud en reparatie: Huisschilders kunnen ook betrokken zijn bij het onderhoud van bestaand schilderwerk en het uitvoeren van reparaties indien nodig, om de levensduur van het schilderwerk te verlengen.

 8. Naleving van regelgeving: Een professionele huisschilder houdt zich aan de relevante regelgeving en voorschriften met betrekking tot het gebruik van verf en de bescherming van het milieu.

Kortom, een huisschilder speelt een essentiële rol bij het transformeren van huizen met deskundig schilderwerk, waarbij ze oppervlakken voorbereiden, verf aanbrengen en een esthetisch aantrekkelijke afwerking creëren om de waarde en uitstraling van het huis te verbeteren.

Wat is het uurtarief voor een schilder?

Het uurtarief voor een schilder kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, ervaring van de schilder, het type schilderwerk en de omvang van het project. Over het algemeen liggen de uurtarieven voor schilders in Nederland tussen de €25 en €50 per uur. Het is echter belangrijk op te merken dat deze tarieven slechts een indicatie zijn en dat ze kunnen variëren.

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op het uurtarief van een schilder:

 1. Ervaring van de schilder: Meer ervaren schilders met bewezen vakmanschap en expertise kunnen doorgaans een hoger uurtarief in rekening brengen.

 2. Soort schilderwerk: Het type schilderwerk kan ook van invloed zijn op de prijs. Bijvoorbeeld, speciale schildertechnieken of het schilderen van complexe oppervlakken kunnen een hoger tarief rechtvaardigen.

 3. Materialen en verf: De kosten van de materialen, inclusief verf en benodigdheden, kunnen in de uiteindelijke prijs worden opgenomen.

 4. Projectomvang: Grotere projecten kunnen in sommige gevallen een lager uurtarief rechtvaardigen, omdat er meer werk beschikbaar is.

 5. Locatie: De locatie van het project kan van invloed zijn op het uurtarief, omdat de kosten van levensonderhoud en zakelijke overheadkosten kunnen variëren tussen verschillende regio's.

Bij het inhuren van een schilder is het aan te raden om meerdere offertes op te vragen en de prijzen en diensten van verschillende schilders te vergelijken. Een gedetailleerde offerte geeft je inzicht in de kosten van het schilderproject. Daarnaast kan het de moeite waard zijn om te vragen naar eventuele garanties of extra diensten die bij het uurtarief zijn inbegrepen.

Het vinden van de juiste balans tussen prijs en kwaliteit is belangrijk bij het kiezen van een schilder. Kies een ervaren en betrouwbare schilder met een tarief dat binnen je budget past en die hoogwaardig schilderwerk kan leveren.

Wanneer moet een huisschilder worden ingeschakeld?

Het inschakelen van een huisschilder is een verstandige keuze op verschillende momenten en situaties om de uitstraling en duurzaamheid van je huis te verbeteren. Hier zijn belangrijke momenten waarop het raadzaam is om professionele schildersdiensten te overwegen:

 1. Nieuwbouw of renovatie: Bij de bouw van een nieuw huis of tijdens een renovatie is het een goed moment om een huisschilder in te schakelen. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste kleuren en verfsoorten voor de verschillende kamers en oppervlakken.

 2. Vervagen of afbladderen van verf: Als je merkt dat de verf op de muren of gevel begint te vervagen, af te bladderen of beschadigd is, is het tijd om een huisschilder te raadplegen. Ze kunnen de oppervlakken voorbereiden en nieuwe verflagen aanbrengen voor een frisse uitstraling.

 3. Verandering van interieurontwerp: Als je van plan bent het interieurontwerp van je huis te veranderen, kan een huisschilder je helpen de ruimte opnieuw te transformeren met nieuwe kleuren en schildertechnieken.

 4. Voorkomen van schade: Schilderwerk kan bescherming bieden tegen vocht, schimmel en andere schade aan de muren en gevels. Regelmatig onderhoud door een huisschilder kan helpen om dergelijke problemen te voorkomen.

 5. Voor een verkoop of verhuur: Als je je huis wilt verkopen of verhuren, kan een frisse verflaag helpen om de waarde en aantrekkingskracht van het pand te verhogen.

 6. Periodiek onderhoud: Het periodiek laten onderhouden van het schilderwerk kan de levensduur van de verflagen verlengen en de uitstraling van je huis behouden.

 7. Speciale schildertechnieken: Als je speciale schildertechnieken, zoals muurschilderingen, decoratieve verfpatronen of accentmuren, wilt toepassen, kan een professionele huisschilder je hierbij helpen.

Het is belangrijk om een professionele huisschilder in te schakelen om hoogwaardige resultaten te garanderen. Zij kunnen advies geven over kleuren, materialen en afwerkingstechnieken die passen bij jouw specifieke behoeften en wensen. Door op deze belangrijke momenten een huisschilder in te schakelen, kun je de esthetische uitstraling en waarde van je huis verbeteren en ervoor zorgen dat het schilderwerk goed wordt uitgevoerd en beschermd.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een professional aan te werven

1

Beschrijf uw verzoek

Beantwoord een paar vragen en beschrijf snel uw behoeften. Het duurt minder dan 2 minuten!

2

Ontvang tot 5 offertes

Uw verzoek wordt naar de juiste dienstverleners in uw regio gestuurd. Je moet gewoon wachten op hun offerte.

3

Kies uw leverancier

Kies uw provider op basis van prijs, profiel en de mening van andere klanten.

Tafsquare map

Vind schilders bij jou in de buurt

Ontdek al onze professionals bij jou in de buurt!